Splošni pogoji poslovanja B2B

Splošno

 

Splošni pogoji spletne trgovine svetdekorja.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na spletni trgovini svetdekorja.si, se kupec strinja s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

 

Pojmi

 

Uporabnik-Obiskovalec: registriran uporabnik ali gost spletne trgovine Svetdekorja.si

Upravljalec-Ponudnik-Dobavitelj-Prodajalec: podjetje Intercont d.o.o.

Kupec-Potrošnik: vsak uporabnik, ki v spletnem centru Svetdekorja.si odda naročilo in je ob oddaji naročila star najmanj 18 let.

 

Uporabniki

 

Z registracijo na www.svetdekorja.si postanete član strani Svet dekorja. Pravico do nakupa v spletni trgovini Svetdekorja.si imajo registrirani člani, kot tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

 

Dostopnost informacij

 

Podjetje Intercont d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene ter razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; ter informacijo kdo nosi stroške vračila izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Komunikacija

 

Upravljalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

-          jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

-          pošiljatelj bo jasno razviden,

-          različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

-          prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

-          jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

-          željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Ponudba artiklov in cene

 

Ponudba in cene izdelkov in storitev se v spletni trgovini Svetdekorja.si ažurirajo in spreminjajo pogosto. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi obvestili.

Cena v spletni trgovini Svetdekorja.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini Svetdekorja.si sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nespremenljivi in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik priznava, da se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen, zaradi napak v sistemu in obsega podatkov. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Dostava

 

Stroške dostave si lahko ogledate na strani dostava https://www.svetdekorja.si/dostava/

Osebni prevzem je možen v času delovnih ur (pon.-pet. med 8.00-16.00 uro) v razstavnem salonu Svet dekorja v Mengšu. V primeru osebnega prevzema ni stroškov. Obisk pa lahko izkoristite za pogovor s prodajalci, ki vam bodo z veseljem pomagali in svetovali.

Pogoji in stroški dostave veljajo samo na ozemlju Republike Slovenije. Za stroške dostave v druge države znotraj EU nas kontaktirajte. 

 

Informacije o dostavi

 

Za dostavo koristimo kurirsko službo DPD kar pomeni, da lahko dostavo pričakujete že naslednji dan. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, vam bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje oz. vas bo poklical na vaš mobilni telefon.

Blago, naročeno v spletni trgovini www.svetdekorja.si, vam pošljemo v najkrajšem možnem času. Hitrost dostave naročila je za nas klučnjega pomena in strmimo k optimalnim storitvam tako pri dostavi kot pri ostali ponudbi.

Za artikle na zalogi velja, da jih odpošljemo še isti delovni dan, če je naročilo oddano do 13. ure.

Dobavni rok artiklov na zalogi je med 1-3 dni.

Za artikle, ki niso na zalogi (na zalogi pri dobavitelju) je dobavni rok od 5-10 delovnih dni.

Naročila naročena izven delovnega časa, po 13.uri, vikendi in prazniki odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Naročila, ki so označena kot plačilo po predračunu odpošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR.

 

O natančnem času dobave nas vedno lahko povprašate preko elektronske pošte info@svetdekorja.si, nas pokličite v času delovnika (pon.-pet. med 8:00-16:00 uro) na telefon 01 729 10 51 ali 040 272 604 ali povprašate preko info oblačka na spletni strani.

 

Postopek nakupa

 

-          Izbira izdelka: Na spletni strani www.svetdekorja.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

-          Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.svetdekorja.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj na spletno trgovino.

-          Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo DPD ali osebnim prevzemov v trgovini Svet dekorja v Mengšu.

3. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo z Moneto ali plačilno kartico.

4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.

5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

-          Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

 

Načini plačila

 

Spletna trgovina Svet dekorja omogoča naslednje načine plačila:

-          Plačilo po povzetju (velja samo za artikle, ki so na zalogi. Mešana naročila z artikli na zalogi in artikli, ki niso na zalogi ne morajo biti plačana po povzetju).

-          Po predračunu (UPN nalog) na račun podjetja.

-          Preko Paypal sistema na račun podjetja.

-          S plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electronn in American Express) preko aplikacije Nestpay- Intesa Saopaolo Bank (Banka Koper), Pristaniška ulica 14, 6000 Koper.

-          V razstavnem salonu Svet dekorja v Mengšu z gotovino ali plačilno kartico.

 

 

Postopek obveščanja o nakupu

 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranim uporabnikom spletne strani Svetdekorja.si so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Izdaja računa

 

Ponudnik po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Račun je skupaj s paketom poslan na naslov kupca.

 

Vračila

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik izpolni Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo ter ga odda na info@svetdekorja.si ali po pošti na naslov Intercont d.o.o., Gorenjska cesta 20, 1234 Mengeš, Slovenija. Obrazec TUKAJ.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Intercont d.o.o., Gorenjska cesta 20, 1234 Mengeš, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, v originalni, nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. V takem primeru kupec uveljavlja reklamacijski zahtevek.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Potrošnik mora blago vrniti v roku 14 dni od dneva oddanega sporočila o odstopu pogodbe. Ponudnik se zavezuje da bo vračilo plačila opravil najkasneje v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

Reklamacija

 

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva. Potrošnik je dolžan prodajalca o napaki obvestiti, ter natančneje opisati napako, prodajalcu pa omogočiti, da izdelek pregleda. Reklamacijski zahtevek je lahko zavrnjen, če je kupec ni z izdelkom razpolagal kot je navedeno v navodilih uporabe oz. namestitve izdelka.

 

 

 

 

Nakup za pravne osebe

 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot nakup za fizične osebe, kakor so enaki tudi pogoji poslovanja. Razlika je v tem, da se ob vnašanju podatkov za dostavo izbere polje »želim račun na podjetje« in se izpolnijo podatki (ime podjetja in davčna številka). Za pravne osebe ne velja 14 dnevni odstop od pogodbe!

 

Izjava o varovanju osebnih podatkov

 

Upravitelj spletne trgovine www.svetdekorja.si, Intercont d.o.o. je v skladu Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Ponudnik bo sledeče osebne podatke uporabil za potrebe poslovanja:

-              Ime in priimek

-              Naslov, kraj in država bivanja

-              Naslov elektronske pošte

-              Kontaktno telefonsko številko

-              Geslo v šifrirani obliki

-              Ostali podatki, ki jih je uporabnik vnesel v obrazce na spletnem mestu svetdekorja.si

Za točnost podatkov, ki jih je vnesel uporabnik ne odgovarjamo.

Vsi omenjeni podatki se trajno hranijo na strežniku Svetdekorja.si.

Upravitelj Svetdekorja.si lahko podatke v anonimni sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Marketing preko elektronske pošte. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice obveščamo na njegov e-naslov o novostih, akcijah, promocijah in ponudbi. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretjim osebam. Uporabnik se lahko vedno odjavi od e-novic na spletni strani svetdekorja.si, s spletno povezavo v sami e-pošti ali nam piše na e-naslov info@svetdekorja.si.

Upravitelj spletnega mesta si pridržuje pravico do razkritja podatkov, kadar je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonskih pravic svetdekorja.si.

 

Avtorske pravice

 

Vsebine, podatki, slike, grafični in video elementi, ter grafična podoba na spletni strani Svetdekorja.si so avtorsko zaščitene. Imetnik avtorskih pravic je upravljalec spletne strani Svetdekorja.si podjetje Intercont d.o.o. Ni jih dovoljeno reproducirati ali uporabljati v javne in komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja. Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine v osebne in nekomercialne namene.

 

Slike izdelkov

 

Slike izdelkov in ambientov so simbolične. Spletne slike se lahko razlikujejo od dejanskega izdelka. Slika ambienta izdelka prikazuje primer izdelka v prostoru. Ne moremo garantirati 100% skladnost izdelka s sliko na spletni trgovini Svetdekorja.si, zaradi različnih nastavitev monitorjev. Posledica so lahko manjše barvne razlike med sliko na ekranu in končnim izdelkom.

 

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

 

Ponudnik spletne strani Svetdekorja.si si pridržuje pravico o spremembi splošnih pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila. Spremembe splošnih pogojev stopijo v veljavo z dnem objave na spletni strani Svetdekorja.si.

 

Pritožbe in spori

 

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.svetdekorja.si med kupcem in Intercont d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga ter pritožbe se obravnavajo, kot je opisano v poglavju vračila in reklamacije. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov podjetje Intercont d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Podjetje Intercont d.o.o. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju sporov na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je enotna vstopna točka za potrošnike, ustanovljena na podlagi Uredbe 524/2013/EU za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje ali spletnih storitev med potrošnikom s prebivališčem in ponudnikom s sedežem v Evropski uniji.

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS):

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Podatki o podjetju

Intercont d.o.o.

Gorenjska cesta 20

1234 Mengeš

Slovenija

 

Telefon: +386 (0)1 729 10 51

Email: info@svetdekorja.si

 

Matična številka: 5350379000

Davčna številka: SI90981065

Poslovni račun: SI56 1010 0005 2012 268 (Intesa Sanpaolo Bank)